Gastouderbureau If You're Happy

Huwelijk van een orthopedagoog met een app-bouwer

Waarom

Zelf zoekende naar een gastouderbureau voor de opvang van ons eerste kind (2012), merkten we dat er veel verschil was in prijs. We hadden al een gastouder gevonden van een goede kwaliteit, maar kwamen er achter dat de geldstroom verplicht via een gastouderbureau moest gaan. Dus zochten we de goedkoopste. En dat was een hele zoektocht. Wat beloven sommige gastouderbureau's veel, veel meer dan waar wij voor wilde betalen. Er zijn zelfs bureau's die een bedrag per kind vragen. Hoezo? Ze hoeven toch maar 1 geldstroom af te handelen tussen ons en 1 gastouder. Uiteindelijk vonden we er een waarbij we met het gevraagde bedrag per gezin wel konden leven. Het deerde ons niet dat dat bureau meer dan 80 kilometer van ons vandaan zat, dat is namelijk helemaal niet belangrijk tegenwoordig.

De eerste ideeën ontstonden bij ons om dit zelf te gaan doen.

Maanden verstreken en steeds mooiere ideeën ontstonden bij ons. Ideeën die echt uit het leven gegrepen werden, uit echte 'problemen' voort kwamen. Hoezo urenbriefje moeten uitprinten en ondertekenen aan het einde van de maand. Een digitale handtekening is toch net zo goed? En voor mij veel sneller gezet.

En altijd kregen we 's avonds e-mail van de gastouder. Dat betekende dat ze dus ook nog eens 's avonds aan het werk was. Later begreep ik dat ze dan ook al de uren moest invullen in schema's die bedacht waren door gastouderbureau's. Elk bureau had zijn eigen schema. Ze was er uren mee kwijt.

Waarom niet werken met een vaste planning van de uren, die mogelijk aangepast kan worden op basis van werkelijk afgenomen opvanguren. Ik kom binnen bij de opvang en de meter begint te lopen en als ik mijn kinderen ophaal stopt de meter. Als de tijd overeenkomt met wat altijd de opvangtijd is, dan kan je het op het einde van de maand simpel akkorderen middels internet. De ideeën werden steeds beter.

Maar gastouderbureau worden mag je niet zomaar. Je er bent er ook om de kwaliteit van de opvang te garanderen. En wie kan dat nu beter dan een orthopedagoog, die sinds jaar en dag met kinderen heeft gewerkt, veelal met ontwikkelingsstoornissen of probleemgedrag.

In 2015 zijn we dan daardwerkelijk begonnen met ons gastouderbureau. En we vinden steeds meer vraagouders en gastouders die het concept omarmen. Gastouders omdat het hun uren aan 'vrije' tijd scheelt doordat ze 's avonds niet meer in de weer zijn. Vraagouders omdat ze duidelijkheid in uren krijgen en simpel hun akkoord kunnen geven over de afgenomen uren.

Sluit u zich ook aan bij ons gastouderbureau? Zoals u van ons mag verwachten kunt u zich makkelijk online inschrijven. Wij maken gastouder/vraagouder matches en helpen u de volledige weg van zoektocht naar de laatste opvangdag omdat uw kleine naar school toe mag.


Maartje Maas
Oprichter en eigenaar gastouderbureau If You're Happy

Ruud Maas
Assistent en app-ontwikkelaar gastouderbureau If You're Happy

Wij u benaderen?

Graag zelfs! Laat hieronder uw mailadres achter.